PROIZVODI

Hladno prešano suncokretovo ulje

Proizvodimo visoko kvalitetno hladno prešano i nerafinirano ulje. Ulje zbog procesa hladnog prešanja zadržava sve vitamine i minerale iz sjemenki te sadrži antioksidanse – vitamin E i selen, kao i omega 6 masne kiseline.

Za razliku od rafiniranog ulja ovo ulje je veoma ugodnog okusa i izvornog mirisa. Možemo ga koristiti za pečenje, kuhanje, a najbolje je koristiti ga kao dodatak za salatu. Osim toga može se koristiti i u ljekovite svrhe, mućkanjem u ustima čime se iz organizma izbacuju mnoge štetne tvari.

Brašno bijelog kukuruza

Ova već zaboravljena žitarica koristi se za pripremu kruha i kolača, a posebice su izvrsnog okusa palačinke sa manjim učešćem običnog integralnog pšeničnog brašna.

Ovo brašno ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe osjetljive na tu tvar.

 

Pirovo brašno

Pir, krupnik ili dinkl zdrava je žitarica koja obiluje proteinima i koristi se proizvodnji kruha i ostalih pekarskih proizvoda. Hranjive tvari integralnog pirovog brašna lako su probavljive te se preporučaju i sportašima.

U novije vrijeme buđenjem ekološke svijesti stanovništva sve više se konzumira zdrava hrana pa tako i pirovo brašno. Zbog visokog sadržaja bjelančevina, mineralnih tvari, mikroelemenata i većeg sadržaja vitamina B1 i B2 te niacina kao i selena, ovo brašno kvalitetnije je od brašna obične pšenice.